Portakallı Tiramisu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı TiramisuPortakallı Tiramisu tarifi - Portakallı Tiramisu yapilisi - tiramisu tarifleri Malzemeler: 15 paket kedi dili bisküvisi 1 adet portakal 1/2 portakal kabuğu (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam saf vanilya (aktarda bulabilirsiniz) Kreması İçin: 1 paket labne peyniri 1/2 litre süt 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 15 çay bardağı toz şeker Yapılışı: 1 Önce kremayı hazırlayalım; süt, yumurta, toz şeker, un ve nişastayı katıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin 2 Sıcakken 1 paket labne peynirini katıp mikserle orta hızda iyice çırpın 3 Kedili bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan biraz ısıtın Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 1 adet portakalın suyunu ekleyin, karıştırın 4 Kedili bisküvilerini bu sıvıda bekletmeden, batırıp çıkarak tiramisuyu yapacağımız kaba bir sıra halinde dizin Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın 5 Eğer benim gibi porsiyonluk tiramisular yapacaksanız ve küçük kelepçeniz yoksa alüminyum folyoyu katlayıp, iki ucunu birleştirerek kendi kalıbınızı oluşturabilirsiniz 6 Ben standart alüminyum folyoyu kopartıp birkaç kat kıvırarak yaptım, bu şekilde bir porsiyona 4 adet bisküvi kullandım Yanlar için bir kedidilini ıslatmadan bıçakla ikiye böldüm Taban için bir adet bisküviyi ikiye böldüm 7 Servis yapacağınız zaman portakal dilimleri ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun… ALINTIDIR |
|