![]() |
Binbirçeşni Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Binbirçeşni Tatlısı![]() malzemeler: aşure için: 2 su bardağı aşurelik buğdayı, yarım su bardagı kurufasulye ve nohutu bırgece oncesınden ıslıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() kaynatıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() kus uzumu, yarım cay kasıgı tarcın, 4 adet karanfıl, ve fındığı, badem cevız eklıyorum karıstırıyorum bıraz kaynasın altını kapatıyorum ![]() sakızlı muhallebi için: 50 gr margarin 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı pirinçunu 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşğı toz damla sakızı 750 ml süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya biraz tarcın suslemeye : 1 paket tart jölesı fındık,badem, kayısı , uzum ![]() ![]() ![]() tarçınyapılışı: un, pirinçunu, nişasta sekeri sut ılavesı ıle karıstırın ![]() ![]() ![]() Tatlının yapımı: pandıspanyayı 3 pata ayırın kelepcelı kalıbın dıbıne yaglı kagıt serin pandıspanyanın bır patını yerlestırın uzerıne ılımıs 2 kepçe asure ılave edın ![]() ![]() ertesı gün üstüne hazırladıgınız tart joleyi sürün ve süsleyın ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|