![]() |
Kalp Çikolata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Çikolatakalp şekilli tatlılar - çikolatalı tatlı tarifleri - çikolatalı kalp ![]() Malzemeler- Dolgu için- 175 gr bitter çikolata 60 gr krema 1 yemek kaşığı tereyağ Kalpler için- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası 30 gr eritilmiş beyaz çikolata 175 gr eritilmiş bitter çikolata Üstü için- Kırmızı şeker hamuru Yapılışı- Dolgu için,kaynar su bulunan büyük bir cezvenin üzerine oturabilecek bir kasenin içine kıyılmış bitter çikolata ve krema karıştırılarak eritilir ![]() Suyun üstünden alınır ve içine tereyağ eklenenip karıştırılır,soğumaya bırakılır ![]() Kalp formlu çikolata kalıbının bölmeleri ayçiçek yağına batırılmış bir pamukla yağlanır ![]() Benmaride eritilen beyaz çikolatanın içine kırmızı gıda boyası karıştırılır ve kalıbın alt kısmına sürülür,donması sağlanır ![]() Fırça yardımı ile kalıbın bölmelerine eritilmiş bitter çikolata sürülür ![]() Kalıba kaplanan çikolata donduktan sonra içleri hazırlanan kremalı çikolata ile doldurulur ![]() Kalıp buzdolabına kaldırılıp içindeki dolgu donana kadar yaklaşık 30 dakika bekletilir ![]() Kalan erimiş çikolata katılaşmış olduğundan yumuşaması için sıcak suyun üzerine konup eritilir ve buzdolabından alınan kalıptaki çikolataların üzerine fırçayla sürülür ![]() Çikolata donduktan sonra kalıptan çıkartılıp üste gelen kırmızı kısın erimiş çikolataya batırılır ve tabağa yerleştirilir ![]() Şeker hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta açılarak minik kalp kalıpla kesilip çikolataların üzerine dekor yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|