Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tel Kadayıf ve Şerbetinin Yapılışıtel kadayıf nasıl pişirilir - kadayıf şerbeti nasıl yapılır - cevizli tel kadayıf tarifi - kadayıf şerbeti nasıl dökülürMalzemeleri: · 1kg tel kadayıf · ¾ sana yağı · 3 su bardağı şeker · 3,5 su bardağı su · 1 dilim limon · 1 su bardağı kırılmış ceviz Yapılışı: Öncelikle tepsi yağlanır Kadayıfların hepsi tepsiye koyulur Yağ ocakta bir tavada eritilip kadayıfların üzerine dökülür ve elle karıştırılarak harman yapılır Kadayıflar bir fincanın içine doldurulur ve tepsiye ters çevrildiğinde top top şekiller elde edilir Orta sıcaklıktaki fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır Sonra fırından çıkartılır Kadayıf şerbetinin yapılışı: Şerbet için şeker ve su bir tencerede karıştırılarak kaynatılırŞerbet kaynadıktan sonra içine limon atılır Kadayıflar soğuyup şerbet kaynadıktan hemen 2-3 dakika sonra şerbet kadayıfın üzerine dökülür Cevizler üzerine serpilir Tepsinin üstü başka bir tepsiyle kapatılır ve dinlenmeye bırakılır 1 saat sonra kadayıfınız servise hazırdır alıntı |
|