![]() |
Muzlu Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu DondurmaMuzlu Dondurma - Muzlu Dondurma hakkinda - Muzlu Dondurma tarifi ![]() Malzemeler 500 gr muz 300 gr tozşeker 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu Hazırlanışı Muzları soyarak süzgaçten geçirin ![]() Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin ![]() Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun ![]() Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun ![]() Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin ![]() Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın ![]() Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun ![]() İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın ![]() NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|