Susamlı Şekerpare |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı ŞekerpareSusamlı Şekerpare Tarifi - Susamlı Şekerpare Nasıl Yapılır - Susamlı Şekerpare Malzemeleri Susamlı Şekerpare MALZEMELER: 1 kg un 500 gram tereyağı 1,5 su bardağı tozşeker 3 adet yumurta 1 su bardağı badem unu 1 kahve fincanı kabartma tozu Üzerine: Susam Şerbet için: 1 litre su 1 kg tozşeker Şerbet için gerekli malzemeleri, kıvamı hafifçe koyulaşana dek kaynatın Ilınana dek bir yerde bekletin Şekerpare için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırın Malzelemeler özleşene dek yoğurun Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlak ve yassı şekil verin Susamı bulayım Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine şerbeti gezdirin Şerbeti çekene dek bekletip, servis yapın |
|