![]() |
Badem Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badem Tatlısışerbetli tatlı tarifleri ![]() Malzemeler 2 Su bardağı un 125 gr margarin 1 Adet yumurta 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı toz badem 1 Çorba kaşığı limon suyu 1 Adet yumurtanın sarısı Bir tutam tuz Hazırlanışı * Unu çukur bir kaba eleyin ![]() * Ortasını havuz gibi açın ![]() * Eritilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin ![]() * İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın ![]() * Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() * Avucunuzda yassılaştırın ![]() * Yağlanmış tepsiye dizin ![]() * Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin ![]() * Piştikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin ve ılık olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|