Muzlu Malibu Güzeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Malibu GüzeliMuzlu Malibu Güzeli tarifi - Muzlu Malibu Güzeli yapılışı - Muzlu Malibu Güzeli resimleri MALZEMELER: - 8 Adet elma - 1 Su bardağı şeker - 1 kg muz - Yarım su bardağı hindistan cevizi KREMASI: - 1 lt süt - 3 Çorba kaşığı un - 1 Yumurta - 1 Su bardağı şeker - 2 Paket vanilya ÜZERİ İÇİN: - 1 Çay bardağı süt - 1 Paket krem şanti HAZIRLANIŞI: Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerını çıkaralım ve küçük parçalar halinde doğrayalımTencereye koyup üzerine bir su bardağı şekeri ilave edelimElmalar bıraktıkları suyu çekene kadar yumuşak bir şekilde pişirelimOcaktan alalım küçük bir tepsiye yada borcama koyalım üzerini kaşık ile düzeltelimHindistan cevizlerini eşit olarak serpelimÜzerine muz dilimlerini yerleştirelimBeklemeye alalım Tencereye sütü bir yumurtanın sarısını ve unu koyup güzelce çırpalım daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir krema yapalımKreme koyulaşınca ocaktan alalım ve içine vanilyayı ekleyelimKremayı ılımaya bırakalım Kremamız ılık hale gelince sıraladığımız muzların üzerine dökelim ve bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltelimOrta ısıdaki fırında 15 dk kadar pişirelim ve fırından alalımFırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip isteğe bağlı olarak kremşanti ile üzerini süsleyelimBuzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapalım |
|