Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evde, marshmallow

Evde Marshmallow

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evde Marshmallow

Evde Marshmallow yapimi - evde nasil Marshmallow yapilir

Malzemeler;

Bardak ölçüsü : 250 ml

Kaşık : 25 gr

3 çorba kaşığı glikoz

1/2 su bardağı su (1/2 cup)

2 su bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı toz jelatin ( 3 tane yaprak jelatin kullandım)

1/2 su bardağı soğuk su

Pudra şekeri ,nişasta karışımı (bu karışımın yerine hindistan cevizi serptim)

Glikoz,su ve pudra şekeri bir sos tenceresine konur ve pudra şekeri eriyip,saydamlaşana kadar düşük ısıda ısıtılır/pişirilir

Ayrı bir yerde toz jelatin ve soğuk su karıştırılır ve vakit kaybetmeden hemen çırpılmaya başlanırJelatin iyice kabarana kadar çırpılır

İyice kabaran jelatine ısıtılıp saydamlaşan pudra şekerli karışım dökülür ve yine hemen çırpılmaya başlanırÖnemli olan nokta ise sadece 12 dakika çırpılacak olmasıdırAsla 12 dakikayı geçmiyoruzBu yüzden yanınıza mutfak saati alırsanız iyi olur

Çırpılıp koyulaşan ve kabaran karışımımızı eşit miktarlarda pudra şekeri ve nişasta karışımı elediğimiz kaba boşaltıp üzerini düzlüyoruz ve yine aynı şekilde karışımdan döküyoruz

İsterseniz benim yaptığım gibi sıkma torbasına doldurup küçük damlacıklar da sıkabilirsiniz

Üzerine streç filmle kaplıyoruz ve hemen buzdolabına kaldırıyoruzDolapta en az 4 saat beklemesi gerekiyor tercihen 1 gece tutmanız iyi olacaktır daha iyi kıvam alıyor

ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com