![]() |
Evde Marshmallow |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde MarshmallowEvde Marshmallow yapimi - evde nasil Marshmallow yapilir Malzemeler; Bardak ölçüsü : 250 ml Kaşık : 25 gr 3 çorba kaşığı glikoz 1/2 su bardağı su (1/2 cup) 2 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı toz jelatin ( 3 tane yaprak jelatin kullandım) 1/2 su bardağı soğuk su Pudra şekeri ,nişasta karışımı (bu karışımın yerine hindistan cevizi serptim) Glikoz,su ve pudra şekeri bir sos tenceresine konur ve pudra şekeri eriyip,saydamlaşana kadar düşük ısıda ısıtılır/pişirilir ![]() Ayrı bir yerde toz jelatin ve soğuk su karıştırılır ve vakit kaybetmeden hemen çırpılmaya başlanır ![]() ![]() İyice kabaran jelatine ısıtılıp saydamlaşan pudra şekerli karışım dökülür ve yine hemen çırpılmaya başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Çırpılıp koyulaşan ve kabaran karışımımızı eşit miktarlarda pudra şekeri ve nişasta karışımı elediğimiz kaba boşaltıp üzerini düzlüyoruz ve yine aynı şekilde karışımdan döküyoruz ![]() İsterseniz benim yaptığım gibi sıkma torbasına doldurup küçük damlacıklar da sıkabilirsiniz ![]() Üzerine streç filmle kaplıyoruz ve hemen buzdolabına kaldırıyoruz ![]() ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|