Fincan Keki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fincan KekiFincan Keki - Fincan Keki Tatlısı - Fincan Kekiasıl Yapılır - Fincan Keki Malzemeler - Fincan Keki Yapılışı Malzemeler: (8 kişilik) 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 25 su bardağı un Süslemek için: 2 yemek kaşığı krema Çilek ya da ahududu Toz antep fıstığı Yapılışı: Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılırSüt,un,vanilya,kakao ve kabartma tozu eklenip tahta kaşıkla karıştırılır Karışım büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde boşaltılırVe bir tencereye fincanlar yerleştirilir Tencereye fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su doldurulur Tencerenin üzeri kenarlardan sarkmayacak şekilde bir bezle kapatılırÜzerine de kapak sıkıca kapatılır Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin ağzı hiç açılmadan 25 dk pişirilir Ocağın altı kapatılır ama tencerenin kapağı açılmadan 15 dk beklenir Kekler ılındıktan sonra üzerlerine krema konur ve ahududuyla veya çilekle süslenip toz antep fıstığı serpilir Afiyet olsun… |
|