Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kaymaklı Yufka TatlısıKaymaklı Yufka Tatlısı Hazırlanışı - Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı Tarifi - Cevizli Kaymaklı Yufka Tatlısı Yapılışı MALZEME 2 adet tuzsuz yufka 1 su bardağı kırılmış ceviz içi 4 kaşık kaymak 2 adet çırpılmış yumurta 1 tatlı kaşığı yeşil fıstık kırığı 1 kahve fincanı bal 1 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 çimdik vanilya 1 çay kaşığı limon (rendelenmiş) 1 çay kaşığı limon suyu YAPILIŞI Bir tencereye hepsini koyup kaynatalım ve soğumaya birakalım Kaymağın dört tatlı kaşığı kadarını bir kaba koyduktan sonra geri kalan kaymakla cevizi karıştırıp harç yapalım Yufkayı tamamen açalım Baştan aşağı ve yandan yana keserek altı parçaya bölelim Geniş kısmına birer tatlı kaşığı kaymaklı harç koyalım ve yufka-nın yan kısımlarını katlayarak sigara böreği gibi saralım Çırpılmış yumurtaya uç kısmını batırarak yapıştıralım Tamamını yapıştırdıktan sonra sıvıyağı bir tavaya koyup kızdıralım Sararmış yufkaları yağın içine atarak nar gibi kızartıp soğumuş şuruba atalım Üç dkika şurupta kurutarak bir kaba dökelim Servis tabağına dizip balı tatlının üzerine dökelim Kaymağı ufak parçalara bölerek üzerine koyalım Yeşil fıstığı serpip servis yapalım |
|