Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kadayıfı, vişneli

Vişneli Ekmek Kadayıfı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ekmek Kadayıfı



Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi - Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır - Vişneli Ekmek Kadayıfı Malzemeleri



Vişneli Ekmek Kadayıfı


1 adet ekmek kadayıfı

Şerbet için:

5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1,5 su bardağı vişne suyu

Yarım limon suyu

Üzeri için:

Vişne taneleri


Önce şerbet malzemesi bir tencereye konur ve kaynatılır Koyu bir şerbet olması gerekir Ekmek kadayıfı geniş bir tepsiye konur, üzerine geçecek kadar kaynar su dökülür 5 dakika sonra sudan alınır Suyu süzülünce iki kat olan ekmek kadayıfı üçgen şekilde kesilir ve bir tepsiye tek kat olarak yerleştirlir Üzerine ılık şerbet gezdilir Soğuyunca vişne taneleriyle süsleyerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.