Tava Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tava TatlısıTava Tatlısı Tarifi - Tava Tatlısı Nasıl Yapılır - Tava Tatlısı Malzemeleri Tava Tatlısı 200 g Un (4 fincan) 5 tane Yumurta 135 g Limon suyu (1 2/3 fincan) 2 kahve kasığı Karbonat bir tutam Tuz 250 g Çiçek yağı 400 g Şeker (5 3/4 fincan) 400 g Su (1 3/4 bardak) İçinde 400 g şeker (5 3/4 fincan) ile 400 g su (1 3/4 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz Şeker eridikten sonra 14 —15 dakika kadar kaynamaya bırakınız Şeker kaynarken içinde çatalla çarpılmış 5 yumurta bulunan orta büyüklükte bir tencereye 135 g limon suyu (1 2/3 fincan), 200 g un (4 fincan), 2 kahye kaşığı karbonat ve bir tutam tuz koyarak, bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız Sonra da hazırlamış olduğunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak içinde kızdırılmış hâlde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada iyice kızartınız Hamurlar kızarınca hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika kadar bırakınız Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz Tatlılar soğuyunca servis yapınız
|
|
|
|