Kayısılı Rulo Lokum |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Rulo LokumKayısılı rulo lokum tarifi - Kayısılı rulo lokum tatlısı - Kayısılı rulo lokum nasıl yapılır Kayısılı Rulo Lokum, klasik rulo pastalardan çok farklı, yumuşacık bir tatlı tarifidir Kayısılı Rulo Lokum malzemeleri 120 gr tereyağı 15 su bardağı un 3/4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı süt 1 paket şekerli vanilya Kayısılı Rulo Lokum üzeri için 1 paket kakaolu bisküvi Kayısılı Rulo Lokum iç malzeme için 16 kayısı 2 yemek kaşığı pudra şeker Kayısılı Rulo Lokum üzeri için Hindistan cevizi Nane yaprağı Kayısılı Rulo Lokum hazırlanışı Derin bir tencerede tereyağını eritin Unu ilave edip hafif rengi dönünceye kadar kavurun Şekeri ilave edip karıştırın 1 dakika kavurup 4 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin İyice koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın Muhallebiyi kaşık yardımıyla üzerine alıp spatula ile yayın Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin Diğer yanda kayısıları ikiye bölün Tavaya alın üzerine pudra şeker serpin Kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Muhallebiyi dolaptan alın Alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın Rulo olacak büyüklükte kareler kesin Kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştrip yavaşça rulo yapın Servis tabağına alın Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin üzerine hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın Kayısılı rulo lokum artık hazır, afiyet olsun |
|