Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmik, portakallı, tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı İrmik Tatlısı



Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi - Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı - Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri

Malzeme

- 1 su bardağı irmik

- 1 l süt

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı şeker

- 1 paket vanilya

- 1 adet portakal kabuğu rendesi

- 1 paket sütsüz çikolata

- ½ su bardağı şamfıstık

- 1 kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürme


Hazırlanışı

1 Derin bir tencereye sütü, suyu, irmiği ve şekeri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin Ateşten indirmeden hemen önce portakal kabuğu rendesini ve çekilmiş şamfıstığı ilave edip karıştırın

2 Tatlıyı karıştırarak ılıttıktan sonra içine 1 kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürmeyi ekleyip karıştırın

3 Servis yapacağınız kâseyi ve küçük kâseleri sıcak su ile ıslatın

4 Tatlıyı ıslanmış kâselere döküp oda sıcaklığında iyice soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat soğutup servis tabağına ters çevirip çıkarın

5 Üzerini tamamen rende çikolata ile kaplayıp arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.