![]() |
Halep Usulü Taş Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halep Usulü Taş KadayıfHalep Usulü Taş Kadayıf Tarifi - Halep Usulü Taş Kadayıfın Yapılışı - Halep Usulü Taş Kadayıf Nasıl Yapılır Malzemeler: Hamur için: 1 kg un 600 ml su 1 çay kaşığı karbonat 1 adet yaş maya iç için: 15 adet kadayıf 2 su bardağı fıstık veya ceviz içi 1 çorba kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı gül suyu Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1/2 limon suyu, 1 su bardağı kızartmak için yağ Hazırlanışı: Hamurun hazırlanması: Unun ortası açılır su, maya ve kabartma tozu konularak yoğrulur ![]() ![]() ![]() Kadayıfın hazırlanması: Ceviz içi kavrulur, tarçın ve bir kaşık gül suyu eklenerek karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|