![]() |
Marşmelov tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marşmelov tarifisevimli şekerlemeler - tatlı tarifleri Malzemeler 1 su bardağı light mısır şurubu 2 çay kaşığı tereyağı 3 paket tatsız jelatin (3 yemek kaşığı kullanılacak) 1 su bardağı soğuk su 2 su bardağı şeker 1 çay kaşığı vanilya özü 1 tutam tuz Üzeri için küçük şekerlemeler, fındık, fıstık, dekorasyon süslemeleri ya da çikolata kullanabilirsiniz ![]() Marşmelovun tarifi Fırın tepsisini yağlayabilir ya da yağlı pişirme kağıdı kullanabilirsiniz ![]() Öncelikle büyük metal bir kaba jelatini koyarak üzerine yarım bardak su ekleyin ![]() ![]() 240 derecede yoğun şekilde kaynamaya başladıktan sonra ateşten alın ve içine yavaş yavaş jelatini ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marşmelovlar sertleşince çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|