Khavidz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KhavidzKHAVIDZ Malzemeler: 125 gr tereyag, 1 kg süt, 8 çorba kasigi un, 9 çorba kasigi seker, 1 tatli kasigi vanilya, 1 çorba kasigi irmik Hazırlanışı: Sütü, sekeri ve vanilyayi birlikte kaynatin Çok kisik ateste, unun rengini koyulastirmadan 20 dakika kavurun Kaynamis sütü azar azar dökerek una yedirin Karisimin boza kivamina gelmesine dikkat edin Tercihan ufak bir bakir tencereyi veya firina girebilecek bir kabi yaglayip irmikleyin Khavits hamurunu dökün, kisik ateste üstü nar gibi kizarana kadar pisirin Pistikten sonra ters çevirin ve servis yapin Servis sirasinda üzerine tarçin ekebilirsiniz Ek Bilgi: Yapilisi basit gibi görünen ancak kivamini tutturmak için maharet isteyen Khavidz, Ermeni mutfaginin en lezzetli bayram tatlilarindan biridir Içi tavukgögsüne yakin bir yogunlukta, hatta hafifçe sulu olmasi gereken Khavidz'in üzeri ise tipki kazandibi gibi iyice kizarmis olmali AFİYET OLSUN |
|