Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paluze

Paluze

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paluze



Paluze tarifi - Paluzenin yapılışı



Malzemeler:

1,5 kg olgun şeftali,

500 g vişne,

400 g toz şeker,

200 g nişasta,

4 bardak su,

Çilekli ve Kaymaklı Dondurma

Hazırlanışı:


Şeftalileri rendeleyip suyunu temiz bir tülbentten sıkarak bir tencereye alın Vişneleri de ezip tülbentten sıkarak suyunu başka bir tencereye alın Şeftali suyuna 200 g şeker koyup orta hararette kaynatın

İki bardak suda ezdiğiniz 100 g nişastayı kaynamakta olan şeftali suyuna hızla çırparak yedirin Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Kâselere yarısı boş kalacak şekilde paylaştırın Donmasını bekleyin

Aynı işlemi vişne suyuyla uygulayıp kâselerin diğer yarılarını da bu karışımla doldurun Donduktan sonra bir süre buzdolabında soğutup üstlerine birer top Çilekli ve Kaymaklı dondurma koyarak servis edin İsteğe göre vişneli sos ile de süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.