Kayısılı Sarma Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Sarma TatlıKayısılı Sarma Tatlısı Tarifi - Kayısılı Sarma Tatlısının Yapılışı Malzemeler 1 su bardağı kuru kayısı 6 adet taze kayısı 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı esmer şeker 2 adet orta boy armut 1 yemek kaşığı yumuşak margarin 8 adet baklava yufkası Üzeri için, 1 adet yumurta sarısı Pudra şekeri Hazırlanışı 1 Kuru ve taze kayısıları, armutları küp şeklinde doğrayın![]() 2 Küçük bir tencereye; doğranmış kayısılar, armut, esmer şeker ve limon suyunu alın![]() 3 Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin![]() 4 Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip soğumaya bırakın![]() 5 Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin![]() 6 Margarini eritin![]() 7 Baklava yufkalarının arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste fırın tepsisine serin![]() 8 Yufkaların tam ortasına kayısılı harcı yatay biçimde yerleştirin![]() 9 Rulo şeklinde sarıp etrafını ve üzerini margarinle yağlayın![]() 10 Tatlının üzerine yumurta sarısı sürün![]() 11 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin![]() 12 Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılınması için bekletin![]() 13 Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|