![]() |
Vişneli Ştrudel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Ştrudel![]() Gereken Malzemeler: Hamuru İçin: 150 gram (1 + çeyrek su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) yarım su bardağı ılık su 15 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) Harcı İçin: 1 kilo vişne (yıkanmış, her biri 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış) 60 gram (1/4 su bardağı) şeker 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 60 gram (yarım su bardağı) badem (kıyılmış) 60 gram(4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 60 gram (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş) Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() yumurta, su ve ısıtılmış yağı katınız ![]() Spatulayla ya da parmaklarınızla havuzun içindeki harçları karıştırınız ![]() başlayınız ![]() pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurduktan sonra, top yapınız ![]() Kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() halindeki hamuru kaseye yerleştiriniz ![]() üstünü örtüp, ılık ve esintisiz bir yerde yarım saat bekletiniz ![]() arada harcı hazırlamak için, orta boy bir kasede vişne, şeker, limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademleri karıştırıp, bir kenara bırakınız ![]() Tezgahın üstüne büyük, temiz bir örtü yayıp, hafifçe unlayınız ![]() örtünün üstüne koyup, merdane ile harcı yufka inceliğinde açınız ![]() Yufkayı elleriniz üstüne alarak kağıt inceliğine gelinceye kadar dikkatlice çekiştiriniz ![]() sakıncası yoktur ![]() ![]() Önce fırınınzı yüksek sıcaklığa (230''C) getirip, ısıtınız ![]() Tepsinizi alüminyum kağıtla kaplayınız ![]() Yağın yarısını fırçayla hamurun üstüne sürüp, dövülmüş bademi serpiniz ![]() Vişne karışımını hamurun üstüne uzun bir şerit halinde (hamurun size bakan kenarının 7,5 cm ötesinden başlayarak öbür uca 5 cm yaklaşana kadar) kaşıkla seriniz ![]() Bezi kaldırarak hamuru vişneli harcın üstüne rulo halinde sarıp, uçlarını birleştiriniz ![]() kaşığı tereyağla hamuru yağlayınız ![]() fırın tepsinize sığacak büyüklükte parçalara kesip, parçalan tepsiye yerleştiriniz ![]() Tepsiyi fırının orta katına sürüp, 10 dakika pişiriniz ![]() düşürüp 20 dakika daha, ştrudel kıtır kıtır olup pembeleşinceye kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp, ştrudeli dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|