Merengli Muhallebili Tatlı Ayva |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Merengli Muhallebili Tatlı AyvaMerengli Muhallebili Tatlı Ayva Tarifi - Merengli Muhallebili Tatlı Ayva Yapılışı - Merengli Muhallebili Tatlı Ayva Nasıl Yapılır - Oktay Usta Merengli Muhallebili Tatlı Ayva Malzeme Listesi: 3 Ayva 1 Su B Toz Şeker1 Tatlı K KaranfilKırmızı Gıda Boyası Su Muhallebisi İçin: 1 Lt Süt1 Su B Toz Şeker1 Pk Damla Sakızı1 Yumurta Sarısı 1 Çorba K Un1 Çorba K Nişasta1 Çorba K Pirinç UnuMerengi İçin: 2 Yumurta Akı 1 Çay B Toz ŞekerHazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyuyoruz Kararmaması için derin bir kaba su koyarak ayvaları içine alıyoruz İçini temizliyoruz ve küp küp doğruyoruz Ayvaları yayvan bir tencereye alıyoruz, üzerini geçmeyecek kadar su koyuyoruz Az gıda boyası damlatıyoruz Karanfilleri de ilave ediyoruz Kapağını kapatıyoruz ve ayvaları kaynatıyoruz Kaynayınca şekerini de ilave ediyoruz Şekeri baştan konulursa ayva sertleşir pişmez![]() Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Muhallebisi için, sütü tencereye boşaltıyoruz Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba mereng yapmak için ayırıyoruz, bir tanesinin sarısını muhallebiye koyuyoruz![]() Şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını da ilave ederek çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz Ayva suyunu çekip pişince cam fırın kabına alıyoruz Pişirdiğimiz muhallebiyi de üzerine döküyoruz Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz Merengini hazırlamak için; tencereye su koyarak üzerine cam kap oturtuyoruz İçine yumurta aklarını ve şekeri koyuyoruz![]() Çırpma teliyle şekeri eriyene kadar çırpıyoruz Şekeri eriyince ben mariden alıyoruz ve mikserin yüksek hızında sertleşene dek 5 dakika kadar çırpıyoruz Hazırladığımız merengi şanti torbasına alıyoruz Tatlının üzerine desenli şekilde sıkıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında merengin rengi hafif koyulaşana dek pişiriyoruz
|
|
|
|