Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burmalısı, trabzon

Trabzon Burmalısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Trabzon Burmalısı



Trabzon Burmalısı tarifi - Trabzon Burmalısı malzemeleri - Trabzon Burmalısı yapılışı

Malzemeler

1 adet yumurta

1 çay bardağı zeytinyağı

1/2 çay bardağı yoğurt

2 su bardağı su

alacağı kadar un

1/2 kg kavrulmuş-dövülmüş fındık

1/2 kg nişasta

1 kg toz şeker

6 bardak su (şerbet için)

yarım limon suyu (şerbet için)

250 gr tereyağı

Yapılışı

Önce yumurta, su, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp un katılıp en az 15 dakika yoğrulur (kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak) Hamur yapılır, daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2 saat dinlendirilir Dinlenen hamur tahta sofra üzerinde açılır Açılan hamur ikiye katlanır, içine dövülmüş fındık serpilir Geniş yerinden çubuğa sarılır ve elle hafif büzülür Çubuktan çıktıktan sonra istenilen büyüklükte kesilir, tepsiye dizilir Tereyağı eritilip üzerine dağlanır Kızgın fırında hafifçe pembeleşinceye adar pişirilir Soğuduktan sonra hazırlanan sıcak şerbetle ballandırılır Soğuk olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.