Parmağa Dolama Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmağa Dolama TatlısıParmağa Dolama Tatlısı - Parmağa Dolama Tatlı Tarifi parmağa dolama tatlısı =malzemeler= hamuru için: 3 adet yumurta 200 gr süttozu 1/2 yemek kaşığı soda 1 damla sirke aldığı kadar un şurubu için: 1 litre soğuk su 750 gr tozşeker =hazırlanışı= Bir kaba sırayla yumurtasodasirkesüttozu ve unu koyun Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Daha sonraceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yılan gibi 1 cm çapında uzatın Ve kendi etrafında dolayın Yağlanmış fırn tepsisine koyun Aynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayın Hamur bittikten sonra tepsiyi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verin Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın![]() Ayrı bir kapta soğuk suyu ve şekeri şeker eriyene dek karıştırın Ve tatlının üstüne şurubunu döküp servis yapın![]() |
|
|
|