Ahududu Reçelli Bisküvi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududu Reçelli Bisküvibisküvili tatlılar Malzemeler: 1 su bardağı pudra şekeri 7 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurtanın sarısı Alabildiğince un 1 su bardağından 2 parmak eksik hindistancevizi Ahududu reçeli Yapılışı: Pudra şekerini, 7 çorba kaşığı margarini, yumurta sarılarını ve hindistancevizini bir kaba aktarın Bu malzemeye gerektiği kadar un ekleyin Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun 15-20 dk buzdolabında bekletin Hamuru iki eşit parçaya ayırın Bir parçayı oklava yardımı ile 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın Küçük bir yuvarlak kalıp yardımıyla hamuru kesin, (çay bardağı olabilir) bu yuvarlakların ortasına birer çay kaşığı ahududu reçeli koyun Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açıp, kesin Reçel koyduğunuz yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin Çatal yardımıyla kenarlarına şekil vererek kapatın Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin Fırından alıp, üzerlerine ahududu reçeli koyarak servis yapın |
|