Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bar, katlı, limonlu

Üç Katlı Limonlu Bar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Katlı Limonlu Bar





Malzemeler


* yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı

* 1/4 su bardağı pudra şekeri

* 1 çay kaşığı vanilya

* 1 su bardağı un



krem peynir dolgusu


* 225gr labne peyniri

* 1,5 su bardağı pudra şekeri

* 1 adet büyük boy yumurta

*2 çay kaşığı limon suyu



limonlu kat için:


* 4 adet büyük boy yumurtanın sarısı

* 1 yemek kaşığı mısır nişastası

* bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker

* bir su bardağının dörtte üçü kadar su

* 1 tatlı kaşığı limon suyu

* 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

* 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı



Hazırlanması:


1 oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın Vanilyayı ekleyin Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın Buzdolabında yarım saat bekletin Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın Orta hararetli fırında yarım saat pişirin


2 Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin


3 Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın Kabı kısık ateşin üzerine oturtun Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin Kabı ateşin üzerinden indirin Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin İyice karıştırın 10 dakika soğumaya bırakın


4 Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın Onun üzerine limonlu karışımı yayın Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin Sonra 1 saat buzdolabında bekletin Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.