Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antepfıstıklı, kaymaçina

Antepfıstıklı Kaymaçina

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Kaymaçina



Kaymakçina Nasıl Yapılır - Makedon Kaymakçinası
Malzemeler 8 kişilik:


8 çorba kaşığı un

1 litre süt

6 adet yumurta

1 paket vanilya

1 kahve fincanı tozşeker

1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

Şurubu için:


2 su bardağı tozşeker

1,5 su bardağı su

Tarifi:


Unu bir kaba alıp 1 kepçe sütle ezerek karıştırın Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bir kapta köpük halini alıncaya kadar çırpın Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edin Mikserle çırpın Karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın Şurubu sıcak tatlının üzerine dökün Kare şeklinde kesip, üzerine fıstık serpin Soğuk olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.