Profiterol Tarifi - 2 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol Tarifi - 2profiterol nasıl yapılır - profiterol malzemeleri - profiterol yapılışıMalzemeler 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı kakao Yarım Paket Margarin 1 yemek kaşığı vanilya 1 çimke tuz 100 gr margarin 2,5 kahve fincanı un 1 kesme şeker 4 yumurta 1 su bardağı un Profiterol sosu için 1 kg süt 3 kahve fincanı şeker Profiterolün hazırlanışı Margarin eritilir, içine 1 bardak su eklenir, su kaynamaya durunca tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır, tencereyi ocaktan almadan unuda eklenir, 5 dakika karıştırarak kavrulup, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Karışımımız soğuduktan sonra yumurta iyice karıştırarak hamura eklenir Çok az sıvı yağ ile yağlanmıoş tepsiye kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde aralarında 2-3 santim ara ile dizilir, onceden ısıtığımız 180 decerecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirilir, soğuması için fırını kapatıp kapağını açmadan soğuması beklenir Profiterol kremasının yapılışı: Margarin eritilerek un ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurulur Kavurduktan sonra ocaktan alınarak içine şeker ve süt ilave edilir iyica karıştırılara ocakta pişirilir Ocaktan alıp soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra içine vanilya ekleyerek 15 dakika kadar iyice çırpılır Profiterolün yapılışı Hazırladığımız hamurları üstünden hafifçe kesilerek hazırladığımız profiterol krema içine doldurulur Kalan kremaya yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edilir ve karıştırarak pişirilir Daha sonra hazırladığımız kremayı profiterolun üstüne sıcakken dokulup soğmaya bırakılır Profiterolü isterseniz hindistan cevizi, fıstık veya isteğe gore ekleyeceğiniz lezetlerle servis edilir alıntı |
|