Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure, oktay, usta

Aşure - Oktay Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure - Oktay Usta



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzemeler:


2 Su B Haşlanmış Buğday

1 Su B Haşlanmış Nohut

1 Su B Haşlanmış Fasulye

1 Su B Kuru Üzüm

1 Portakal Kabuğu

100 Gr Kayısı

100 Gr İncir

1 Çay B Badem

1 Su B Süt

1 Su B Toz Şeker

1 Çorba K Nişasta

3 Çorba K Gül Suyu

Su


Üzeri İçin:

Kuş Üzümü

Hindistan Cevizi

Nar

Badem

Tarçın


Hazırlanışı:


Haşlanmış buğday, nohut ve fasulyeyi tencereye koyuyoruz Üzerine sıcak su döküyoruz Islatılmış kuru üzümleri katıp pişiriyoruz Kayısı ve incirleri küp küp doğruyoruz


Malzeme ekledikçe sıcak su eklemeye devam ediyoruz Doğramış olduğumuz kayısıyı ekliyoruz Badem ve şekerini katıyoruz Süt ve nişastayı ilave ediyoruz


Portakal kabuğunu rendeliyoruz Gerekirse biraz daha su katıyoruz Gül suyunu döküyoruz İncirleri katıp pişirmeye devam ediyoruz


Malzemeler iyice piştikten sonra altını kapatıp kaselere paylaştırıyoruz Üzeri pelte tuttuktan sonra kuş üzümü, hindistan cevizi, nar, badem ve tarçın ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.