Portakallı Cevizli Milföy Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Cevizli Milföy TatlısıPortakallı Cevizli Milföy Tatlısı Tarifi - Portakallı Cevizli Milföy Tatlısının Yapılışı Malzemeler: 6 adet milföy hamuru 2 su bardağı kıyılmış ceviz 15 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı tarçın Şerbeti için: 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şekeri 2 su bardağı su ile 4-5 dakika kaynatın Limon suyu ekleyip soğumaya bırakın 1 adet milföy hamurunu düz bir zemine koyup, üzerine 1 kaşık ceviz, bir kaşık şeker, birer çay kaşığı portakal rendesi ve tarçın yayıp üstüne 2 milföy hamurunu kapatın İkinci milföyün üzerine de aynı malzemeleri dizip üçüncü milföy ile kapatın Un serperek araları malzemeli bu kat kat milföyü merdane ile 20-30 cm boyutlarında açın Üzerine 3 kaşık ceviz birer kaşık şeker, tarçın, portakal rendesi yayın ve hamuru uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın Ruloyu 2 santim genişliğinde dilimleyin Yağlanmış fırın tepsisine koyun 180 derecedeki fırında üst kızarana kadar pişirin Üstüne soğuk şurup gezdirip servise sunun
|
|
|
|