Muzlu Ayva Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Ayva TatlısıMuzlu Ayva Tatlısı Tarifi - Muzlu Ayva Tatlısı Yapılışı - Muzlu Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır - Muzlu Ayva Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: 5 Ayva 1 Su B Toz Şeker1 Su B SuElmalı Harcı İçin: 4 Elma 1 Çay B Toz Şeker1 Çay B Ceviz1 Çay K TarçınÜzeri İçin: 3 Muz Hindistan Cevizi Yeşil Fıstık Hazırlanışı: Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz Çekirdeklerini çıkartıp kapaklı bir fırın kabına diziyoruz Üzerilerine şeker serpip biraz su döküyoruz Çekirdeklerini aralarına koyuyoruz![]() Üzerine cam kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Elmalı harcı için, elmaları soyup rendeliyoruz Tavada elma ve şekeri kavuruyoruz![]() Kavrulduktan sonra ceviz ve tarçın katıp karıştırıyoruz Pişen ayvaları fırından çıkartıp elmalı harçtan ortalarına koyuyoruz Tekrar fırında 10-15 dakika pişiriyoruz![]() Fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz Ilıdıktan sonra üzerine muz dilimleri koyup hindistan cevizi ve yeşil fıstık serpip servis ediyoruz
|
|
|
|