![]() |
Tırtıl Baklavası - Oktay Usta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tırtıl Baklavası - Oktay Ustatırtıl baklavası nasıl yapılır - tırtıl baklavasının tarifi - baklava şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı yoğurt • 1 çay bardağı su • 1 çay kaşığı karbonat • 1 çay bardağı sıvıyağ • Yaklaşık 5 su bardağı un • 1 çay kaşığı tuz Hamuru açmak için; •1 su bardağı nişasta İç harcı için; • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi • 3 yemek kaşığı tozşeker Şurup için; • 4 su bardağı tozşeker • 5 su bardağı su • 2 çay kaşığı limon suyu Özeri için; • 250 gr tereyağı Yapılışı: Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın ![]() ![]() Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın ![]() ![]() Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin ![]() Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın ![]() ![]() Yufkayı ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin ![]() ![]() Tereyağını bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|