Tırtıl Baklavası - Oktay Usta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tırtıl Baklavası - Oktay Ustatırtıl baklavası nasıl yapılır - tırtıl baklavasının tarifi - baklava şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı yoğurt • 1 çay bardağı su • 1 çay kaşığı karbonat • 1 çay bardağı sıvıyağ • Yaklaşık 5 su bardağı un • 1 çay kaşığı tuz Hamuru açmak için; •1 su bardağı nişasta İç harcı için; • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi • 3 yemek kaşığı tozşeker Şurup için; • 4 su bardağı tozşeker • 5 su bardağı su • 2 çay kaşığı limon suyu Özeri için; • 250 gr tereyağı Yapılışı: Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin![]() Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın![]() Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin![]() Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin ![]() Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin![]() Yufkayı ortadan ikiye kesin Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin![]() Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin![]() Tereyağını bir tavada kızdırın Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin![]() Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun ![]() alıntı |
|
|
|