Elmalı Cevizli Bohça Baklava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Cevizli Bohça BaklavaElmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Yapılışı - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Nasıl Yapılır - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Paket Hazır Baklavalık Yufka 5 Elma 1 Kase Ceviz 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Tarçın Şerbeti İçin: 3 Su Bardağı Toz Şker 2 Su Bardağı Su Yarım Limon Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz |
|