Kızıldereli Atasözleri | 

| 

| 
		#1 | 
| 

evrem

| 

Kızıldereli AtasözleriKızılderili Atasözleri * Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim   Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim  Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz  (Ute Kabilesi)* Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yasayanlara ilave eder   (Hopi Kabilesi)* Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım   (Apache Kabilesi)* Şeytan hakkında konuşmayın  Gençlerin kalbinde merak uyandırır  (Siyu Kabilesi)* Bir kere "Al sunu" demek, iki kere"Ben vereceğim" demekten iyidir   (Kabilesi bilinmiyor) * Su gibi olmalıyız  Her şeyden aşağıda, ama kayadan bile kuvvetli  (Siyu Kabilesi)* Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak (Sauk Kabilesi) * Bir düşman çok, yüz dost azdır   (Hopi Kabilesi)* Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir   Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır  (Cherokee Kabilesi)* Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi) * Doğum yapan her şey dişidir   Kadınların ezelden beri bildiği kainatın dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır  (Mohawk Kabilesi)* Unutmayın çocuklarınız sizin değildir   Onu yaratıcıdan ödünç aldınız  (Mohawk Kabilesi)* Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil   Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal (Lumbee Kabilesi)* Aşkı tanıdığında, yaratıcıyı da tanırsın   (Fox Kabilesi)
 | 

| 
| 

| 
		#2 | 
| 

stubborn

| 

Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim   Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim  Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz  (Ute Kabilesi)bu çok güzelmiş tşkler  | 

| 
| 
		 |