![]() |
Portakal Soslu Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Soslu TatlıPortakal Soslu Tatlı Tarifi - Portakal Soslu Tatlı Yapılışı - Malzemeleri - Pişirme Talimatları 125 gram un 125 gram hindistancevizi 125 gram margarin 4 adet yumurta 40 gram irmik 40 gram pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu Sosu için: 100 gram portakal suyu 1 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme) 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) Şurubu için: 500 gram toz şeker 600 ml su 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekerini bir kapta krem haline gelene dek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için portakal suyu, şeker ve nişastayı sos tenceresinde yoğun bir kıvam elde edene dek birkaç taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Şurubu için bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynayana kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|