![]() |
Bademli Islak Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Islak KekBademli Islak Kek tarifi - Bademli Islak Kek yapilisi ![]() Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 paket (250 gr ![]() 1,5 su bardağı süt 2 paket bitter çikolata (80×2 gr ![]() 1 çay bardağı damla çikolata 1 su bardağı (100 gr ![]() 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Sosu için 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı 1 paket (80 gr ![]() Yapılışı Fırını 170 dereceye ayarlayın, 20-25 cm ![]() ![]() Margarini eritin ve sıcakken içine kırılmış iki paket çikolata ekleyerek kaşıkla iyice ezerek eritin ve pürüzsüz bir çikolata sosu haline gelene kadar karıştırın ![]() Derin bir kapta yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpın ![]() Yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatalı margarini ekleyin, tekrar çırpın ![]() Sütü ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin ![]() Şimdi un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, tekrar çırpın ![]() Toz bademi de ekleyin, tekrar iyice çırptıktan sonra yağlanmış derin bir kek kalıbına hamurun yarısını dökün ![]() Üzerine damla çikolataları serpiştirin ![]() Üzerine kalan hamuru dökerek yüzeyini düzeltin ![]() Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika kadar (batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar) pişirin ![]() ![]() Keki kalıbında soğutup ters çevirerek servis tabağına alın ![]() Sosu hazırlamak için de daha önce yaptığımız gibi tereyağını eritin, içinde bir paket çikolatayı eritene kadar ezin ve bu sefer daha koyu kıvamlı bir sos yapın ![]() Sosu ince uçlu sıkma torbası ya da aparatına doldurun (ya da bir poşetin ucuna küçük bir delik açıp onu kullanın) ve kekin üzerine egazantrik! şekiller çizerek gezdirin ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|