Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, lavantalı

Lavantalı Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavantalı Bisküvi



bisküvi tarifleri - tereyağlı bisküvi tarifi

Lavantalı bisküvi malzemeleri


250 gr oda ısısında yumuşatılmış tuzsuz tereyağı


1/3 su bardağı toz şeker


1/3 su bardağı esmer şeker


1 çorba kaşığı kuru lavanta çiçeği


1 tatlı kaşığı vanilya esansı


Bir tutam tuz


2 su bardağı un


Lavantalı bisküvi hazırlanışı


Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri bir kapta mikserle bir kaç dakika çırpın Lavanta çiçeği, vanilya esansı ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edinUnu azar azar ekleyip yoğurun


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 20 tanesini dizin

Bir çatalın arkasıyla hamurdan topların üzerine hafifçe bastırın


Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırının orta rafında 20-25 dakika, alt tarafı kızarana kadar pişirin

Kalan 20 tanesinide aynı şekilde pişirin

Kurabiyeler soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.