Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bisküvi, parmak

Parmak Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Parmak Bisküvi

bisküvi tarifi - bisküvi nasıl yapılır

Malzeme:

3/4 su bardağı mısır unu

1/3 su bardağı pirinç unu

2/3 su bardağı un

1/3 su bardağı pudra şekeri

250 gr tereyağı yumuşak

üzerine pudra şekeri serpilecek

Yapılışı:

bütün unları ve pudra şekerini kaba eleyin tereyağını küp küp doğrayın hamura ekleyin yağ yumuşak olmalı parmak uclarında yoğurun ekmek kırıntısı gibi olmalı hamur yumuşak hamur olana dek yoğurun sakın korkmayın 6 kez denedim mutlaka toparlanıyor

hamuru folya üzerinde açın folyanın boyu eni 1827cm olmalı üzerinde merdaneylen açın

ben son üç kez yapısımda az un serpilmis zeminde acıyorum ve biraz dağılsada elimle ve merdane ile duzeltiyorum hamurun üzerinde çatalla fazla delmeden sık aralıklarla iz bırakın 2 veya 3 cm aralıklarla şeritler halinde bıçakla kesin boyu 7cm olmalı veya kuçuk boyda olabilir dikkatlice bıcak yardımı ile alın yalı kağıt serilmiş tepsiye 3cm aralıklarla dizin yaklaşık 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin üzerine pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com