06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinç Pastası
Pirinç Pastası Tarifi - Pirinç Pastası Nasıl Yapılır - Pirinç Pastasının Yapılışı
malzeme:
175 gr pirinç,
500 gr süt,
150 gr toz şeker,
60 gr tereyağ’ ya da benzeri yağ,
2 yumurta,
50 gr kuru üzüm,
biraz vanilya,
bir büyük tutam tuz,
3-4 çorba kaşığı şeftali ya da vişne reçeli
Hazırlanması:
Küçük bir tencerenin içine bir litre su koyun, içine pirinci ve tuzu koyarak ateşe oturtun, kaynamaya başlayınca iki dakika süre ile devam ettirin Sonra pirinci süzün ve soğuması için kenara koyun Soğuyan pirinci büyükçe bir tencerenin içine koyun, 500, gr süt, 100 gr tozşeker, 60 gr yağ ekleyin, ateşe oturtun Kaynamaya başlayınca ateşi kışın ve onbeş dakika kaynatın Bu arada tencerenin kapağı kapalı olsun ve içini hiç karıştırmayın Yumurtaların sarısı ile akını iyice ayırın Sarıları çukur bir kabın içine koyun, şekerin geriye kalanını ekleyerek, on dakika süre ile dövün Başka bir kabın içinde de yumurtaların akını sert kar durumuna getirinceye kadar dövün Pişmiş pirinci, kaşık kaşık şekerli yumurta sarısına ekleyin, iyice karıştırın Sonra iyice yıkanmış ve kurulanmış kuru üzümlerle vanilyayı ekleyin, son olarak da katılaşmış yumurta aklarını azar azar ekleyin Bir fırın tepsisinin dibini iyice yağlayın, hafifçe unlayın, pirinç pastasını içine koyun, üzerini bir tahta kaşık ya da spatula ile düzleştirin, önceden ısıtılmış sıcak fırına sürün En az 40 dakika pişirin: Fırından çıkarınca soğutun, yuvarlak büyük bir tabağın içine ters yüz ederek tepsiden çıkarın, üzerine marmelat yayarak süsleyin
|
|
|