06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Ve Naneli Kek

Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı incecik kıyılmış taze nane
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
Süsleme için:
- 40 g bittter çikolata
- 2 yemek kaşığı badem
Yapılışı:
1 Küçük bir tencereye tereyağını, sütü, şekeri ve kakaoyu koyun, ocağa alın Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapayın Bu karışımdan 1 çay bardağını bir kenara ayırın
2 Yumurtaların sarısını ve akını ayırın Akları porselen veya cam bir kaseye alarak kar haline gelinceye kadar mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde çırpın
3 Yumurta sarılarını ılınmış olan kakaolu karışıma ekleyin, çırpın Naneleri ekleyin, tekrar çırpın Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin, karıştırın
4 En son yumurta aklarını söndürmeden tahta bir kaşıkla hamura ekleyin Yağlayıp unladığınız küçük yuvarlak bir kalıba dökerek 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirin (kitabın önerisi 150 derecede 30 dk, siz kendi fırınınıza göre ayarlayın )
5 Keki fırından aldıktan sonra ayırdığınız karışımı üzerine dökün, bıçakla birkaç yerinden delerek yedirin
6 Bitter çikolatayı benmari usulü eriterek yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın, soğutun Daha sonra parçalara bölerek soğumuş olan kekinizin üzerine serpiştirin ***
|
|
|