![]() |
Cevizli Mereng |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli MerengCevizli Mereng tarifi - Cevizli Mereng yapilisi Malzemeler • 3 yumurta akı • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz • 1 çay bardağı krem şanti • 1 tatlı kaşığı gül suyu • 2 adet muz Tarif Yumurta aklarını porselen bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtalı karışıma ceviz ve gül suyunu ekleyip karıştırın ![]() Hazırladığınız merengi, yıldız uçlu sıkma torbasına koyun ![]() ![]() ![]() Cevizli merengi 100 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin ![]() Merengler piştikten sonra fırını kapatın ![]() ![]() Muzları küçük küp şeklinde doğrayıp krem şanti ile karıştırın ![]() Merenglerin düz yüzlerine muzlu kremadan sürüp, üst üste gelecek şekilde 2`şer 2`şer kapatıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|