![]() |
kırmızı başlıklı kız pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() kırmızı başlıklı kız pastasıPandispanya İçin: 100gr tereyağı ya da eşit miktarda sıvıyağ 150gr toz şeker 3 yumurta 150gr un 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı komposto vişne (suyu süzülmüş) Krema için: 1,5 lt süt 1 yemek kaşığı limon suyu 2 paket vanilya 3 yemek kaşığı toz şeker 2 paket krema 2 paket krema sertleştirici 2 bardak vişne kompostosu suyu (veya vişne suyu) 2/3 paket vanilyalı puding 8 vişne tanesi Hazırlanması: Pastayı servis yapacağınız günden 3 gün önce 1,5lt sütü temiz bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı limon ilave edin ![]() ![]() 2 gün sonra sütü bir tencereye alıp orta hararetli ateşte yarım saat -süt tamamen kesilene kadar- ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanyayı hazırlamak için vişne ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kremayı krema sertleştirici ile çırpın ![]() ![]() ![]() Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() Servisten 1 saat önce pudingi vişne suyu ile pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|