Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hurmalı, kareler, kayısılı

Hurmalı ve Kayısılı Kareler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı ve Kayısılı Kareler



Hurmalı ve Kayısılı Kareler Tarifi - Hurmalı ve Kayısılı Kareler Nasıl Yapılır - Hurmalı ve Kayısılı Kareler Malzemeleri



Hurmalı ve Kayısılı Kareler



Malzeme (16 parça)
• 175 gr hurma, çekirdekleri çıkarılmış
• 100 gr kuru kayısı
• 2/3 bardak su
• 250 gr yumuşak margarin
• 25 gr esmer şeker
• 175 gr un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 200 gr yulaf

Hazırlama:

Hurmaları ve kayısıları suyla bir tencerede yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın Karışık macun kıvamına geleektir Margarini ve şekeri ayrı bir tencerede eritin Ateşten alın ve unu, kabartma tozunu ve yulafı ekleyin Malzemenin yarısını hafifçe yağladığınız 28×23 cm boyutundaki sığ bir fırın kabına yerleştirin Üzerine hurma ve kayısıların yarısını dökün Kalan unlu karışımı üzerine dökün ve parmağınızla iyice bastırın Önceden 180° (gazlı fırında 4) ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin Kabında 10 dakika soğumaya bırakın Tam olarak soğuduğunda kareler halinde kesin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.