Hurmalı ve Kayısılı Kareler |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı ve Kayısılı KarelerHurmalı ve Kayısılı Kareler Tarifi - Hurmalı ve Kayısılı Kareler Nasıl Yapılır - Hurmalı ve Kayısılı Kareler Malzemeleri Hurmalı ve Kayısılı Kareler Malzeme (16 parça) • 175 gr hurma, çekirdekleri çıkarılmış • 100 gr kuru kayısı • 2/3 bardak su • 250 gr yumuşak margarin • 25 gr esmer şeker • 175 gr un • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu • 200 gr yulaf Hazırlama: Hurmaları ve kayısıları suyla bir tencerede yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın Karışık macun kıvamına geleektir Margarini ve şekeri ayrı bir tencerede eritin Ateşten alın ve unu, kabartma tozunu ve yulafı ekleyin Malzemenin yarısını hafifçe yağladığınız 28×23 cm boyutundaki sığ bir fırın kabına yerleştirin Üzerine hurma ve kayısıların yarısını dökün Kalan unlu karışımı üzerine dökün ve parmağınızla iyice bastırın Önceden 180° (gazlı fırında 4) ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin Kabında 10 dakika soğumaya bırakın Tam olarak soğuduğunda kareler halinde kesin |
|