Jethro Tart |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jethro Tartmalzemeler: 1Kek malzemeleri: 255 gr kabuksuz çam fıstığı 255 gr margarin 255 gr toz şeker 4 yemek kaşığı bal 3 yumurta 115 gr un 1 tutam tuz 2Hamur malzemeleri: 115 gr margarin 100 gr pudra şekeri bir tutam tuz 225 gr un 2 yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı soğuk süt not: tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor Hazırlanması: 1margarini küp küp kesip pudra şekeri ve tuz ile karıştırın 2 sırayla unu ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın karıştırdıkça galete unu gibi ufak hamur parçaları elde edeceksiniz 3 2 yemek kaşığı sütü ekleyip küçük bir hamur yapın hamuru sterçle sarıp buzdolabında bir saat bekletin 4 hamuru açın ve 30 cm'lik bir tart kabına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın tart kabını buzluğa koyup 1 saat bekletin 5 önceden ısınmış 180C'lik fırında 15 dak hamuru pişirin (açık altın sarısı rengine gelecek) 6 hamur pişerken kek için gereken şekeri mutfak robotunda çok ince öğütün ve şekeri margarinle mikser yardımıyla karıştırın 7 fırındaki hamur pişince ısıyı 170C'ye getirin hamur halen içindeyek çam fıstıklarını bir tepsiye yayın ve fırının ızgara bölümünde birkaç dakika kavrulmalarını sağlayın (bu işlem çok hızlı oluyor bu yüzden dikkatli olmakta yarar var) 8 fıstıkları fırından çıkarın ve yağ+şeker karışımıyla karıştırın fırındaki tart kabını çıkarın, bir kenarda bekletin (bu arada fırının ısısını kapatmayın) 9 yumurtaları kek malzemelerine teker teker ekleyin sırayla balı, unu ve tuzu ekleyin ve hepsi özleşene kadar iyice karıştırın kek harcını bir kaşık yardımıyla tart kabındaki hamurun üzerine yayın (harç hamurun ısısından dolayı erimeye başlayabilir, sorun değil) 170C fırında 25-30 dakika daha (kek pişine kadar) pişirin |
|