Cevizli ıslak kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli ıslak kekMalzemeler: 200 gr margarin, oda sıcaklığında1 + 3/4 bardak toz şeker 4 yumurta, hafif çırpılmış 400 ml çiğ krema2 5 bardak un1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 bardak ince çekilmiş ceviz toz şeker + tarçın karışımı Hazırlanması: 1 200 gr margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın![]() 2 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin 2 5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın mikseri çıkartın![]() 3 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin tahta kaşık veya spatulayla karıştırın![]() 4 karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün 5 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak)6 fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker tarçın karışımı serpin![]() 7 havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın
|
|
|
|