Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, paylar, zencefilli

Zencefilli ve armutlu paylar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli ve armutlu paylar





8-10 adet
hazırlama + pişirme: 2 saat

not: tarifteki bardaklar cup ölçüsü

Pay hamuru malzemeleri:

2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
12 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su (buzlar tamamen erimiş olacak)

Hamurun hazırlanması:

un, şeker ve tuzu mutfak robotuna koyun (ben kitchen aid'de yaptım bu aşamayı) katı ve sıvı yağı ekleyip 8-10 kez karıştırın (kum gibi pütürlü bir yapıya gelene kadar)
robot çalışırken sirkeyi ve 1/4 su bardağı suyu ekleyin ve hamur toparlanana kadar karıştırın hamur toparlanmazsa yemek kaşığı ile yavaş yavaş su ekleyin
hamuru kaptan çıkarıp elinizle yoğurun daha sonra disk şekli verip jelatine sarın ve buzdolabında en az 1 saat, en çok 1 gün bekletin
not: hamuru deep freeze'de 1 ay saklayabilirsiniz

İç malzemeleri:

2 yumurta
2/3 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı taze limon suyu
1/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı toz zencefil (ben eklemedim)
1/4 tatlı kaşığı + 1 tutam tuz
1 tane vanilya (ben 1 paket vanilin kullandım)
9 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil (ben bunun yerine daha az miktarda kurutulmuş zencefili rendeledim)
2 orta boy armut, soyulup küp küp doğranmış

Hazırlanması:

yumurtaları ve 2/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı şekeri iyice çırpın (karışım soluk sarı bir renk alana kadar)
limonu, unu, toz zencefili ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın bu karışımı bir kenara alın
8 yemek kaşığı margarini, vanilyayı ve rendelenmiş zencefili küçük bir tavaya alın yağ hafif kahverengi olana kadar (yaklaşık 5 dakika) ısıtın bu karışımı bir süzgeçten geçirip küçük bir kaseye alın bunu yumurtalı malzemenize karıştırarak ekleyin
kalan 1 yemek kaşığı margarini tavada eritin armutları, 1/4 tatlı kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip armutlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 5 dakika) armutları 10 dakika soğutun armutlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin tahta bir kaşıkla karıştırıp bir kenara alın
hafif unlanmış tezgahta 6 mm kalınlığında açın büyükçe bir kase ile açtığınız hamurdan 12cm çapında yuvarlaklar kesin bu yuvarlakları muffin kalıplarına yerleştirip elinizle şekil verin

içlerine armutlu karışımdan doldurup buzdolabında yarım saat bekletin fırını 190C'ye getirin muffn kalıbını ısınmış fırına koyup yaklaşık 30 dakika pişirin piştikten sonra 20 dakika telin üzerinde soğutun servisten hemen önce üzerlerine pudra şekeri serpin (iç malzemede kakao yok, hamur kızardığı için hafif kahverengi oluyorlar )

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.