amonyaklı pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
amonyaklı pastamalzemeler: 1 çay bardağı süt 2 yumurta 1 çay bardağı margarin (eritilecek) 1 çay bardağı şeker 1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı un hazırlanması: Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk dinlendirin Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak (24 yada 26 cm kadar) Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor Kreması: 1 kg süt 5 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı pudra şekeri 8 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı kakao 250 gr margarin hazırlanması: Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirPiştikten sonra margarini ekle (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir) Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır |
|