![]() |
Cevizli armutlu tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli armutlu tartMalzemeler: 1 adet limon 250 gram elenmiş un 70 gram pudra şekeri 150 gram soğuk tereyağı 1 adet yumurta sarısı 150 gram ricotta peyniri 20 gram şeker 4 adet armut 60 gram biskuvi kırıntısı 80 gram ceviz 100 gram bal un tuz Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için: Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta sarısı, bir tutam tuz ve 30 ml ![]() ![]() ![]() Limonun kabuğunu ince rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Armutları soyun, sekize bölün, çekirdeklerini çıkarın ve bir kasede limon suyu ile salamuraya yatırın ![]() Tart kalıbının (32 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin ![]() ![]() ![]() Ricotta peynirini kekin üzerine dağıtın ve üzerine bisküvi kırıntılarını serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizleri iri parçalara bölün ve bal ile ısıtın ![]() Tartı servis etmeden önce ballı ceviz karışımını üzerine sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|