![]() |
Hurmalı Rulo Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hurmalı Rulo Pasta[U]MALZEMESİ[/U ]Hamuru için: 1 kg irmik 1 su bardağı un 250 gr katı yağ 1 su bardağı sıvıyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1,5 veya 1 su bardağı ılık su İç harcı için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 2 su bardağı Bağdat Hurması 1 yemek kaşığı tereyağı TARİF Önce pastanın iç harcını hazırlamak için: hurmaların çekirdeklerini çıkarıp çok ince doğrayalım yada bir robotta çekelim ![]() Bir tavaya yağı bırakıp, erir erimez, ezilmiş hurmaları ekleyip, karıştırarak kavurmaya başlayalım ![]() ![]() Bu arada hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine; irmiği, unu, eritilmiş margarini, sıvıyağı, vanilya ve kabartma tozunu koyalım ![]() Yoğurmaya başlarken azar azar suyunu da ilave edelim ![]() ![]() Sonra bu hamuru 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım ![]() Tezgahı sıvıyağla çok hafif yağlayalım ![]() İrmikli hamurumuzu bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm eninde bir dikdörtgen şeklinde tezgaha yayıp, üzerini ve etrafını düzeltelim ![]() Hazırlayıp, ılınmaya bıraktığımız hurmalı harcımızı uzun, ince hamurumuzun üzerine ama tam orta kısmına gelecek biçimde, bir parmak kalınlığında bir şerit halinde boylu boyunca yayalım ![]() Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapalım ![]() Rulomuzu iki ya da üç parmak eninde kesip, dilimleyelim ve hafifçe yağlanmış bir tepsiye 1-2 santim aralıklarla dizelim ![]() 175 dereceye ayarlı orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya değin, 20-25 dakika pişirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|