![]() |
Gece-Gündüz Kurabiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gece-Gündüz KurabiyesiMalzeme - 1 ![]() - 1/2 paket margarin- (125 gr) (oda sıcaklığında) - 2 su bardağı un (230 gr) - 1 1/2 su bardağından yarım parmak az pudra şekeri (175 gr) - 1/2 paket vanilya - 1 adet yumurta akı - 2 ![]() - 1/2 paket margarin- (125 gr) (oda sıcaklığında) - 2 su bardağı un (230 gr) - 1 1/2 su bardağından yarım parmak az pudra şekeri (175 gr) - 1/2 paket vanilya - 2 tepeleme yemek - kaşığı kakao - 1 adet yumurta akı Hazırlanışı 1 ![]() Unu eleyin ![]() ![]() Unun orta kısmına oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını ve vanilyayı koyun ![]() ![]() Undan azar azar alıp yağlı karışıma ekleyerek, fazla yoğurmadan hamur haline getirin ![]() ![]() 2 ![]() Unu ve kakaoyu eleyin ![]() ![]() Unun orta kısmına oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını ve vanilyayı koyun ![]() ![]() Undan azar azar alıp yağlı karışıma ekleyerek, fazla yoğurmadan hamur haline getirin ![]() ![]() Hamurları buzdolabında yarım saat dinlendirin ![]() Kurabiyenin Hazırlanışı Fırınınızı 180°C'ye ısıtın ![]() ![]() Buzdolabından çıkardığınız hamurlardan beyaz olanın birini merdane yardımı ile iki karış boyunda ve yarm parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer hamurları da aynı şekilde yapın ![]() ![]() Derin dondurucudan veya buzluktan çıkardığınız hamuru bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizin ![]() Önceden ısıttığınız fırında kurabiyeler çok hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() Not: İki hamuru da aynı ölçüde ayrı ayrı açtıktan sonra kakaolu olan hamuru beyaz olan hamurun üzerine yayıp, ikisini birlikte sararak rulo haline getirerek, farklı bir şekil elde edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|